Föreläsningar Möteskulturdagen 2017


PROGRAMLEDARE

Antoni Lacinai

Antoni Lacinai hjälper chefer och personal att utvecklas genom att leda, sälja och samarbeta. I och med att hans huvudpunkter är kommunikation, mål och mötesledning bidrar detta till att Antoni är en väl anlitad föreläsare, coach och moderator i många olika branscher världen över. Antoni har bland annat skrivit boken Moderera mera för den som själv vill utveckla inom detta område, och två böcker om effektiva möten tillsammans med Micke Darmell. Antoni lägger mycket tid på förberedelse och leverans för att säkra att mötesupplevelsen blir den bästa. Mer om Antoni kan du läsa här.

Micke Darmell

Micke har arbetat som moderator sedan i mitten av 80-talet. Med Mickes kunskap kring hur ett bra möte skapas, säkerställer han att syfte & mål uppnås. Han skapar energi och magi i mellanrummen, ser till att allt hänger ihop och att det blir tydligt och underhållande för deltagarna.
Med hans gedigna erfarenhet bidrar han till trygghet för de medverkande på scenen och skapar en avslappnad stämning som bjuder in till att känna delaktighet. Tänkvärda tankar och mycket skratt utlovas i mellanrummen! Mer om Micke här.

Mötesritare

Frida Panoussis

Frida ritar när någon talar. Hon är en mötesritare som visualiserar och sammanfattar det som sker under möten, föreläsningar och event. Frida är en av få med denna unika kompetens att simultant lyssna och rita för att ge en extra dimension och minnesbilder. Med mångårig erfarenhet från näringslivet, utbildningar och kundmöten tillför hon den samsyn som så väl behövs i dagens komplexa verklighet.

Graphic recording är en trend som vuxit fram ur ett behov att göra konferenser och möten mer levande, kreativa, effektiva och rent av lönsamma. Tekniken har använts länge i USA och är nu på väg in i Europa. Steve Jobs och Nikes grundare har använt metoden.
 
När Frida är med som Graphic Recorder på ditt möte får du en tydlig och samstämmig bild av det mötet handlade om och vad ni kom fram till. Frida lyfter fram det viktigaste på ett tydligt och inspirerande sätt.

Läs mer >>>

MER OM VÅRA TALARE

KONSTEN ATT FÅ MÄNNISKOR ATT KÄNNA SIG VÄLKOMNA

JAN GUNNARSSON


It´s all about the people!

Det är människor som skapar rätt möteskultur. Det är människors förhållningssätt, beslut och beteende som lägger grunden för värdeskapande möten.
Det är när vi möter kunder, kolleger och oss själva med värdighet, respekt, omtanke och glädje lägger vi fundamentet för långsiktig framgång.

Under föreläsningen ger Jan ett antal nycklar till en välkomnande och inkluderande möteskultur, som:

– Från bra bemötande till värdskapskultur
– Från mötesledare till mötesvärd
– Från att vara mötesdeltagare till ett aktivt gästskap

Om Jan

Jan är grundare av Värdskapet, utbildad till lärare i medkänsla vid Stanforduniversitet. Han har skrivit åtta böcker om värdskap, att skapa verksamheter där alla känner sig inkluderade och välkomna. När han är på det humöret, tar han fram gitarren och sjunger en sång om det. Mer om Värdskap och Jan Gunnarsson på Värdskapet.

FRÅN FJÄRRSTYRD TILL SJÄLVSTYRD

LENA SKOGHOLM


Självledarskap för en bättre social arbetsmiljö

Står du upp för det du tror på? Står du upp för dina medarbetare och din verksamhet även när du för mothugg från högre ort?

Som Teacher of Humanfulness vrider och vänder Lena på frågan och undrar vem som står upp för människan, i ett samhälle där vi ibland verkar glömma bort att vi är människor med naturligt biologiska begränsningar både i kropp och knopp. Förslitningsskadorna i hjärnan har aldrig varit större!

Att så många kollegor, medarbetare och andra i vår närhet går in i väggen eller andra stressrelaterade problem, är det något förvånande egentligen? Nej, det är en logisk följd av att vi glömt bort att vi just är människor med begränsade biologiska tillgångar. Hur fantastiska vi än må vara.

De nya riktlinjerna från Arbetsmiljöverket som trädde i kraft i mars förra året, visar tydligt att vi missat en viktig bit. I vårt samhälle behöver vi LAGAR som säger att vi ska ta hand om oss. Hur smarta är vi egentligen?

Lena Skogholm menar på att när vi förstår vad som styr oss kan vi bli mer självstyrda, sätta stopp om så behövs och ta bättre beslut, både i mötet med sig själv och med andra.

Om Lena

Lena Skogholm är författare till bästsäljaren Bemötandekoden– Konsten att förstå sig på människor och få ett bättre (arbets) liv som seglade upp på topplistor så snart den släpptes hösten 2016. Lena är beteendevetare och pedagog, en av få som specialiserat sig på hur vi kan ha nytta av hjärnforskning i vardagen på ett mycket konkret sätt. Hon har mångårig erfarenhet av att koppla samman hjärnforskning och psykologi med praktiska verktyg för att få bästa resultat i vardagen. Det blir till en guide för det mänskliga samspelet. Lenas gedigna erfarenheter från verksamhetsutveckling, som examinator i Nordens största kvalitetsutmärkelse, pedagog och strateg och med erfarenheter från TV och teater gör att hon har en rik källa att ösa ur. Hon delar med sig av de bästa tipsen och presenterar dem på ett pedagogiskt och roligt sätt som gör att budskapet fastnar. Läs mer om Lena och hennes forskning och resultat
här.

LYSSNA IN OCH MÖT SUPERKRAFTERNA
BÅDE I MÖTET OCH I DIN OMVÄRLD

ERGIN ÖZDEMIR


Olikheter som konkurrensfördel

Ergin var den personen som gick till varje möte med en personlig agenda och dominerade nästan vartenda ett för att uppnå resultat som han ansåg viktiga för honom. Numera har han ändrat sig och har lärt sig att bemästra sina möten på ett helt annat sätt. Att ha en son med autism har gett honom nya perspektiv och öppnat synen och upplevelsen av tillvaron, så även på jobbet. Det finns otaliga verkliga exempel och forskning som visar att olikheter och inkludering i alla dess former erbjuder organisationer konkurrensfördelar.
Vad bra det hade varit om du hade ett par magiska glasögon med magiska krafter. När du har på dig dessa glasögon kan du inte längre se ålder, etnicitet, hårfärg, hudfärg, religion, läggning. Du kan däremot se människor drivkrafter, viljor, engagemang, kompetens och superkrafter. Alla har en eller fler superkrafter och visst vore våra möten betydligt effektivare och mer produktiva med dessa magiska glasögon? Allt som krävs är att vi vidgar vår syn på vart vårt samhälles superkrafter är bosatta. Vad händer om det är det unika sättet någon uppfattar världen på, är deras superkraft?
Kanske din kollega har superkrafter som du ännu inte vet om. Tänk att ni ska ha ett möte. Hur ser du till att det mötet blir lika tydlig, produktivt och trevligt som du önskar?

Om Ergin

Kärleksimmigranten Ergin Özdemir, med sina rötter i nordöstra Turkiet, är föreläsaren som brinner för olikheter, inkludering och entreprenörskap. Han har en bakgrund som oljeingenjör, militär, reseledare, samt entreprenör inom rese och IT branschen och har som mission är att visa potentialen för ditt företag. I jakten på sitt första jobb i Sverige, i sitt första kontakt med Arbetsförmedlingen, fick han beskedet att han inte hade någon chans i Sverige. Efter att ha sökt 600 jobb under ett halvår började han arbeta som PC-tekniker på Telia Data. På mindre än 2 år hade han hunnit bli Helpdesk- och Regionschef på samma företag. Ergin utgår ifrån att allt är möjligt och han är ett levande bevis på detta. Han föreläser fylld av entusiasm och glädje och delar med sig av sina kunskaper, personliga erfarenheter blandat med fakta som baseras på forskning och vetenskap.
Ergin är instiftare av priset Årets Mångfaldsbragd.

Läs mer om Ergin här

STYRKEBASERADE MÖTEN

GUNNEL RYNER


Hela vår kultur präglas…

…av ett överdrivet fokus på det som inte fungerar. Men om vi bara ägnar oss åt att åtgärda fel och brister kommer vi bara till noll, icke-problem. Dessutom riskerar vi att skapa en negativ atmosfär som får människor att tappa glädjen och motivationen.
Vill ni i stället ha en arbetsplats präglad av stolthet, arbetsglädje, engagemang och kreativitet, där ni får fram det bästa i er själva och tillsammans når exceptionella resultat? Då krävs ett helt annat fokus, där ni tar vara på och bygger vidare på era styrkor och allt ni redan gör bra. Gunnel Ryner ger er verktygen ni behöver för att starta en positiv revolution – i livet, på jobbet och i era möten!

Om Gunnel

Gunnel Ryner är beteendevetare, organisationskonsult, coach och författare till boken ”Släng problemglasögonen – starta en positiv revolution”. Hon har en bred yrkeserfarenhet som bl a personalchef, kontorschef och projektledare, i både privat och offentlig verksamhet.
Gunnels föreläsningar om styrkebaserad utveckling grundas på forskning inom Positiv Psykologi och metoder som Appreciative Inquiry och Lösningsfokus. Gemensamt för dem alla är att de fokuserar på vad som orsakar välmående och framgång, snarare än vad som orsakar problem. Med sin gedigna kompetens, smittande entusiasm och positiva energi har Gunnel inspirerat tusentals människor att skifta fokus och utveckla sig själva och sina verksamheter utifrån vad de redan gör bra. Du kan läsa mer om Gunnel och styrkebaserade möten HÄR.

VI BEHÖVER BREDDA VÅRA PERSPEKTIV!

IMPROVERKET


Se möjligheterna i det vi har framför oss

Det kan vara svårt att se lösningarna på problemen ibland, och vi tror lätt att den lösningen som ligger rakt framför oss är den enda. Men vi skulle kanske må bra av att bredda perspektiven! 
Improverket pratar om improvisationsteaterns styrkor, hur man på enkla och lustfyllda sätt kan träna upp att ta tillvara på vår kreativitet och fantasi, släppa på censuren och upptäcka hur lätt det faktiskt är att få full tillgång till den. 
Se möjligheterna i det som vi har framför oss, hur roligt det kan vara, slipa på förmågan att lyssna/samarbeta och kanske på så sätt skapa den perfekta miljön för god möteskultur. 

Om Improverket

Improverket är en improvisationsteater som drivs av skådespelarna Tobias Rosén, Mia Wallin & Frida Sundström. Improverket har sedan starten 2005 vuxit upp och blivit liten institutionspärla på västkusten och en erkänd kulturaktör i Göteborg som drar fulla hus till sina föreställningar.

Mot företag har man jobbat aktivt sedan 2008 med just improvisationsteater som verktyg med en väldig effekt. Stora som små företag & organisationer har anlitat dom, antingen som underhållning till konferens eller workshopar i kreativitet, samarbete, kroppsspråk & kommunikation m.m.
Improvisationsteater är nämligen ett oslagbart verktyg för att ta tillvara människors kreativitet, stärka en grupp, skapa tillit och lyssnande, få självinsikt och belysa vår verklighet och kan användas både som underhållning och utbildning.

För alla vill väl ha kreativa, lekfulla och trygga medarbetare som är experter på att samarbeta?

Läs mer om improverket här:

ODLA KULTUR- SKÖRDA RESULTAT

MIA LILJEBERG


Kulturen sitter inte i väggarna

Utan i oss människor. Du kan inte styra en kultur, men du kan odla den. Mötet är en miniatyr av er företagskultur, hur vi talar till och om varandra, om de är effektiva, drivande eller kontraproduktiva. Hur odlar man en kultur som stödjer de värderingar som ger resultat? Efter föreläsningen har deltagarna fått med sig några perspektiv som gör det lättare att sätta igång på hemmaplan.

Om Mia

Mia Liljeberg brinner för att hjälpa företag och organisationer att hur man med små justeringar kan få stora resultat – Att driva förändring med medarbetarna. Som ingenjör i grunden har hon bott och arbetat i 11 länder och 5 världsdelar, och sadlade sedan om för att studera kognition och ledarskap. Hon delar med sig av framgångsfaktorer i att leda människor oavsett kulturell bakgrund.
Hur får man ett budskap att bli förstått och ihågkommet? Hur får vi samsyn och medskapande?
När hon inte står på scen hjälper hon företag att kalibrera om sig inför morgondagen och ta tillvara på den inneboende potentialen i verksamheten. Mia har drivit förändringsarbeten sedan 2002 och har en gedigen erfarenhet inom detta. Läs med om detta och om Mia här.

INKLUDERANDE PRESENTATIONER

ÅSA GUSTAFSSON


Alla människor är unika och olika.

Ändå utgår vi ofta från oss själva när vi ska göra en presentation. Det kan, utan att vi är medvetna om det, lägga krokben för att budskapet ska nå fram. Med inkluderande presentationer lyfter du istället dina kollegor som lyssnar oavsett funktionsvariation, bakgrund eller inlärningsstil.

Åsa fyller föreläsningen med tips om normkreativa:

-Powerpointpresentationer
-Presentationstekniker
-Sätt att lyfta mötet på.

Om Åsa

Åsa är företagsekonom, organisationskonsult och författare och har skrivit böckerna 10 tips för mångfald- hur företag blir bättre på mångfald, Jämställdhet och tillgänglighet och 10 tips för tillgänglighet. Hon har flera års erfarenhet av att utveckla metoder och tips för tillgängliga och inkluderande organisationer främst med ideella organisationer men jobbar numera mycket med företag och fackföreningar. Med bättre hälsa och mer kreativa och produktiva arbetsplatser är frågan om någon egentligen har råd att inte arbeta med mångfald?
Åsa driver företaget Futurista som bl a hjälper företag att skapa en god och inkluderande arbetsmiljö och att få ett inkluderande ledarskap.

Läs mer om här.

AKTIVA MÖTEN

NIKLAS TYLLSTRÖM


Mötesdeltagarnas betydelse för mötet

Kraven på möten för över 50 personer ökar för varje år och samtidigt önskar vi så högt ROI/ROO/ROE/ROM som möjligt. En av utmaningarna är att många av de möten som genomförs idag inte är effektiva fullt ut. En nyckel för att uppnå satta mål är att på ett klokt sätt involvera mötesdeltagarna. Men hur? Niklas från Green Hat People berättar om mötesdeltagarnas betydelse för mötet samt ger tips på hur vi kan få alla att kunna och vilja bidra till mötets resultat. Detta illustreras genom exempel och konkreta övningar.
Konkreta verktyg och tips du kommer att få med dig
–        Kunskap om peer to peer learning
–        Utbyta best practice med övriga mötesdeltagare
–        Workshopguide med tips på frågeställningar från över 100 möten

Om Niklas

Niklas är medgrundare av Green Hat People, utbildad civilekonom med bakgrund från LRF, MTG och Procter & Gamble. Green Hat People har som mission att göra möten engagerande och mätbara genom att tillhandahålla lösningar för att skapa Active Meetings (motsatsen till passiva informationsmöten) med hjälp av smart pedagogik och digitala lösningar där deltagarna involveras och utmanas. Innehållet visualiseras och utfallet blir mätbart.
Mer om Green Hat People kan du läsa här.


KOLLABORATIVA MÖTEN MED DIGITALA VERKTYG

JOACHIM LERULF


Med rätt verktyg kan mötet förändras

Dålig planering och brist på struktur är vanliga anledningar till att möten inte leder till önskvärda resultat men också till att mötesdeltagare blir frustrerade och att möten många gånger blir betraktade som slöseri med tid. Med rätt verktyg kan möten förändras från att vara energi- och kostnadsslukande aktiviteter till att vara engagerande och produktiva tillfällen för meningsutbyte och samarbete. Men oftast används fel verktyg och för många verktyg dessutom. Flertalet arbetsprocesser och rutiner inom organisationer idag har genomgått en digitalisering, i syfte att förenkla och effektivisera. Däremot möten, i synnerhet fysiska möten, hanteras fortfarande till stor del av verktyg som inte drar nytta av dagens digitala möjligheter. Joachim kommer visa hur digitala verktyg kan användas av mötesdeltagare för att bl.a. skapa ett större engagemang och bättre möjligheter till samarbete, så att möten resulterar i effektivare och positivare upplevelser.

Om Joachim

Joachim Lerulf har arbetat med digitala medier i över 20 år i olika ledande befattningar. Majoriteten av tiden har han arbetat internationellt i branscher som media, telekom/mobil och IT/Internet, vilket har resulterat i såväl bred erfarenhet som djup kunskap om de möjligheter digitala produkter och lösningar innebär. Han är en erfaren serieentreprenör och grundare av Mobilimeet, som erbjuder en applikation för att göra möten mer engagerande och produktiva. Mobilimeet har bl.a. tidigare blivit omnämnd som en av Årets Superstartups och inkluderad på Veckans Affärers lista över ”71 heta svenska startups”.

Läs mer om Kollaborativa möten och Mobilimeet här.

WORKFULNESS

ANDREAS KRISTENSSON


En sund digital arbetsmiljö

Vi älskar digitaliseringen och alla möjligheter den bär med sig.
Men det kan bli ineffektivt när tekniken används på fel sätt.

Workfulness betyder ”sund digital arbetsmiljö”. Det är också namnet på det utbildningsprogram som Telenor tagit fram tillsammans med hjärnforskaren Katarina Gospic. Workfulness utgår från den senaste forskningen om hjärnan och hjälper dig och dina kollegor att bli mer effektiva och må bättre på jobbet. Ni får konkret vägledning i hur man kan jobba smartare i en ständigt uppkopplad arbetsmiljö.

Läs med om Workfulness här

Om Andreas

Andreas jobbar med Försäljning & den digitala transformationen på Telenor i Sverige. Han föreläser bland annat inom området för Workfulness, en sund digital arbetsmiljö.
Han har lång erfarenhet från Försäljning & Affärsutveckling, och sätter alltid kunden i första rummet. På ett inspirerande sätt försöker han fånga sin publik och få ut sitt budskap.

Andreas kommer föreläsa i Stockholm och Malmö och i Göteborg kommer en av Telenors ambassadörer Stefan Christensson.

ETT SMARTARE SÄTT ATT SAMARBETA DIGITALT:
THE INTELLIGENT ”COGNITIVE” WORKPLACE

PETER KÄLLGREN


Ett nytt sätt att samarbeta växer fram

Vi lämnar allt oftare traditionella mötesytor. Arbetsmiljön har förändrats från slutna rum till öppna ytor. Så kallande ”Huddle Spaces” och distanssamarbete ökar snabbt. 
Ett nytt sätt att samarbeta växer fram, där kraven på teknik, tillgänglighet och flexibilitet ökar.
Där, i en mötesintensiv värld måste vi öka både kreativiteten och effektiviteten på alla våra möten. 
Ricoh berättar om hur delning av information och uppföljning kan göras enklare. Och hur helt nya lösningar hjälper oss att jobba smartare. De sitter på kunskap om allt från det senaste inom videolösningar, till nya kognitiva och AI-lösningar som exempelvis integration mot IBM´s Watson. 
I detta pass får du snabba svar på intelligenta lösningar för din effektiva digitala samarbetsplats.